Γραμμή Ελπίδας: 801 11 16000

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Η βία κατά της γυναίκας είναι και παραμένει βασική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφορά όλους!!!

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου», εν όψει του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω συμβολικές δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Ηρακλείου.

22 -23 Νοεμβρίου

Συμμετοχή στην «Επιστημονική Ημερίδα και Εργαστήριο για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας .

24 Νοεμβρίου

  • Συμμετοχή στο περίπτερο ενημέρωσης της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας στην Πλατεία Ελευθερίας προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού από τις 10:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ., αναφορικά με το φαινόμενο της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας
  • Κοινή Συνέντευξη Τύπου με φορείς της πόλης μας (Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης, κ.α.).

25 Νοεμβρίου

  • Συνεργασία με 80 περίπου επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, της πόλης του Ηρακλείου, διαθέτοντας τους δωρεάν σουπλά και σουβέρ με σχετικές θεματικές εικόνες και μηνύματα ενάντια στην κακοποίηση της γυναίκας, προς ενημέρωση των πελατών τους.
  • Παράδοση – Δωρεά 30 αφισών με κορνίζα για την τοποθέτηση τους σε νοσοκομειακές και άλλες δομές της 7ης ΥΠΕ, σε όλη την Κρήτη.
  • Προσφορά αυτοκόλλητων ετικετών (stickers) σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας ( Ιατρικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες, κ.α. ) με τα στοιχεία επικοινωνίας του Φορέα μας.
  • Δωρεάν εξέταση μαστογραφίας μέσω της Κινητής Μονάδας της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 09:00 π.μ. ως τις 4:00 μ.μ.

Προσκαλούμε γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετώνκατά προτεραιότητα γυναίκες που δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε μαστογραφικό έλεγχο, όπως και ανασφάλιστες γυναίκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στο τηλέφωνο 2810242121 ή στη Γραμμή SOS 801 11 16000.

Αποκλείονται οι γυναίκες:

  1. Με ολική μαστεκτομή
  2. Με μαστεκτομή πριν την πάροδο 10 ετών
  3. Με μαστογραφικό έλεγχο λιγότερο του ενός έτους
  4. Με ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
ESCAPE