Γραμμή Ελπίδας: 801 11 16000

Σύνδεσμοι

ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Τα νέα μας

26.03.2024 | 04:05 Θέση εργασίας στο Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου: Στέλεχος για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Θυτών

Στέλεχος για το Πρόγραμμα Διαχείρισης Θυτών  (κωδ. Θέσης: ΠΔΘ) (Μόνον δια ζώσης εργασία) Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου είναι μια γυναικεία Μη Κυβερνητική Oργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται σε θέματα υπεράσπισης της

περισσότερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, αποτελούμενη από γυναίκες, με στόχο την οργανωμένη υλοποίηση προσπαθειών για την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Ο φορέας μας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και την Κυβέρνηση, είναι εταίρος διαλόγου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοτικού Συμβουλίου Ισότητας στο Δήμο Ηρακλείου. Ακόμη, έχει συνάψει μνημόνια συνεργασίας με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με τοπικούς φορείς (Δήμους) διενεργεί εκπαιδευτικά – επιμορφωτικά σεμινάρια σε στελέχη Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΥ) των φορέων του Δημοσίου (Δήμοι, Κέντρα Υγείας, στελέχη ΥΠΕ, κλπ.) σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών βίας και τη διαχείριση τραύματος των ωφελούμενων. Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» στελεχώνεται από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες, οι οποίοι εκτός των άλλων διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα τη μεγάλη και δυναμική ομάδα των εθελοντών και μελών.

Ως οργανισμός που έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας, αποστολή του Συνδέσμου είναι η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, σε κάθε επίπεδο, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών ανεξαρτήτου εθνικότητας και φυλής, στην καθημερινότητα της αλλά και σε θεσμικό επίπεδο. Επίσης, η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών όπου και όταν παραβιάζονται, καθώς και η προστασία και υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δίνοντας έμφαση στην γυναίκα και το παιδί. Σε πρακτικό επίπεδο, ο οργανισμός μας μέσα από το έργο του και τις δομές του, στοχεύει στην προστασία και υποστήριξη γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω κακοποίησης ή είναι θύματα κακοποίησης, βίας, ανισότητας ή διάκρισης σε κάθε επίπεδο.

Ακόμη, αποστολή μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την θέση και τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού στην κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει πολλές και ποικίλες δράσεις ετησίως. Τέλος, ο φορέας μας είναι ενεργός εταίρος διαλόγου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την προστασία Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων αλλά και πιο συγκεκριμένα των γυναικών και παιδιών θυμάτων κακοποίησης. Στόχος μας είναι η εγκαθίδρυση και διεύρυνση συνεργασιών με άλλες ΜΚΟ και γυναικείες οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

43%

Των γυναικών στην Ε.Ε. έχουν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από τον σύντροφο τους από την ηλικία των 15.

12%

Των γυναικών στην Ε.Ε. έχει υποστεί κάποιο περιστατικό ή μορφή σεξουαλικής βίας απο κάποιον ενήλικο πριν την ηλικία 15, που αντιστοιχεί σε περίπου 21 εκατομμύρια γυναίκες.

5%

Των γυναικών στην Ε.Ε. έχει πέσει θύμα βιασμού από την ηλικία των 15. Δηλαδή 1 στις 20 γυναίκες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δείτε αναλυτικά όλα τα ολοκληρωμένα προγράμματα.

περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001

ESCAPE